Despre acest sit

Despre Mario Duma

Cercetari si studii

 

 

 

 „Cercetarea, industria, economia României şi conexiunile lor. Diagnoze, politici, solutii, noi abordari.
1965 - 2004"

 

Cuprinsul cartii si acces la alte articole


 

Anexa 3.  Din lucrările propuse şi aprobate ca documente de poziţie la nivelul Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi a Municipiului Bucureşti

 

Punct de vedere al Camerelor de Comerţ şi Industrie privind principalele probleme ale comunităţii de afaceri din România, care se cer a fi rezolvate în perioada imediat următoare, august 1996 [1]*.

Poziţia Camerelor de Comerţ şi Industrie privind probleme actuale ale economiei româneşti, decembrie 1998.

Jaloane privind strategiile industriale (1999)

Apel la acţiune. Obiective şi måsuri imediate pentru relansarea economiei României (1999), actalizat în versiuni 1999, 2000 şi urm., sub titlul: Măsuri de urgenţă pentru oprirea declinului şi relansarea activităţii economice  (lucrare realizată împreună cu Dr. Aurel Vainer, mesaj introductiv George Cojocaru)

 


 

 


 

[1]* Trei scurte aserţiuni, extrase din toate aceste ample documente:

Agenţii economici nu cer favoruri, nu cer condiţii pentru sustragerea de la obligaţii legale, pentru activităţi economice ilicite. Ei cer drepturi şi căi de acţiune pe care le consideră benefice pentru o economie sănătoasă, într-un stat de drept.

Drepturile şi libertăţile economice, ale agentului economic şi ale cetăţeanului, precum şi îndatoririle economice, se află pe acelaşi plan de importanţă şi inviolabilitate cu drepturile şi libertăţile omului şi îndatoririle sale şi trebuie să se reglementeze numai prin lege.

Români! Cumpăraţi produse fabricate în România! Fiecare produs românesc cumpărat înseamnă un şomer mai puţin şi un leu mai puţin la cursul de schimb leu / dolar. Calitatea şi competitivitatea produselor româneşti sunt vitale şi pentru piaţa internă, nu numai pentru export.

 

 

 

 

 

 

 

 

©Mario Duma. Toate drepturile rezervate.
Copyright 2003 Ecaffianted.com Site powered by mxs.ca